Perhepartion EKA-partioretki



Viime viikonloppuna nousi Kauhavan Ylikylän metsästysmajan pihaan pieni telttakylä. Oli puolijoukkueteltta ja muutama sinne tänne (kuten parvekkeelle) ripoteltu pienempi teltta. Sopivasti saimme leiriydyttyä juuri ennen sateen alkua.

Koska mukana oli ensikertalaisia ja muuten vaan mukavuudenhaluisia, emme kiusanneet itseämme tieten tahtoen sateessa: nikkarointi- ja iltanuotiotouhut saatiin kivasti hoidettua teurastushallissa. Tunnelmallisempaa, kuin miltä kuulostaa! Makkarat ja tikkupullat paistuivat ja maistuivat mainiosti.

Lauantaina heräiltiin vielä märkään aamuun ja aamupalan jälkeen lapset rakensivat itselleen retkijakkarat. Tuli kuulkaa hienoja, ja hyvin kulkivat loppuleirin ajan mukana ruokailuissa ja ohjelmissa. Lounas valmistettiin pienissä ryhmissä trangioilla, ja itse tehtynä se tietenkin maistui ihan huippuhyvältä.

Kylmästä ja harmaasta säästä piittaamatta pakkasimme uima- ja melontakamppeet ja saapastelimme läheiselle montulle sup-lautailemaan, soutelemaan, melomaan, pelailemaan ja viettämään aikaa. Kävikin niin, että jossain kohtaa vesileikkejä aurinko kaivautui pilvien takaa ja sinisiin huuliin palasi taas väri, eikä saunalle enää ollutkaan niin kovin kova kiire. Se kyllä odotti siellä, ja kiuas syttyi kyllä sammuttuaan aina uudestaan.


Saunan jälkeen saatiin kanakeittoa vatsoihin ja tehtiin iltanuotiopiiri teurastushallin sijaan pihalle. Ilma oli muuttunut kuuman kesäiseksi, ja pienen ihmisen korkuinen nuotiokokko lämmitti meitä vielä entisestään. Teimme yhdessä näytelmän, kisailimme tyttöjen suunnittelemaa etsintäleikkiä, lauloimme leirilauluja ja opettelimme partiokäytäntöjä. Kuten, että ei taputeta. Kauhean vaikeaa eräille spontaaneihin ilmaisuihin tottuneille aikuisille. Partiokäytännöistä puheen ollen osa leiriläisistä olisi halunnut jäädä maanantaihin asti, sillä leirimmehän ei partiosanakirjan mukaisen määritelmän mukaan ollut leiri (vähintään 3 yötä), vaan RETKI (1-2 yötä). Iltanuotiolla keksimme leiril--- retkellemme nimen, kun emme aikaisemmin olleet hoksanneet. Nimeksi valikoitui nopeasti EKA-retki, joka kirjoitettiin roomalaisella ykkösellä. Eikä vähiten siitä syystä, että se oli helppo polttomerkitä makkaratikulla itse tehtyyn leirimerkkiin.


Iltapalaksi paistoimme lättyä ja makkaraa ja mahat pulleina mentiin nukkumaan. Yö oli vähän edellistä kylmempi, ja linnut sirkuttivat läpi yön, kuin olisimme nukkuneet sademetsässä.

Sunnuntaina tehtiin ruokaretki läheiselle laavulle. Ennalta suunnittelemattomaan ohjelmaan kuului muunmuassa kengän kalastamista retkisaartamme ympäröivästä vallihaudasta (sanoivat sitä "ojaksi", mutta mielestäni se oli aivan liian vähättelevä sana) ja sen kuivattamista nuotiossa.



Pikkuhiljaa tavarat kulkeutuivat autoihin ja autot alkoivat iloisten vilkuttelijoiden sisältäminä lähdeskellä pihasta. Yhdessä lähtevässä autossa yhdellä pienistä tuli itku jo ennen starttaamista, että "Milloin on seuraava partioleiri?" Niinpä, seuraavia leirejä odotellessa! Kiitos mukana olleille mahtavasta viikonlopusta, metsästysseuralle puitteista ja POP Pankille sponsoroinnista!

Kaikenkaikkiaan vieraskirjaan jäi 19 nimeä, jos (ja totta kai KUN) myös Esipesukoneemme, eli partiokoiramme lasketaan vahvuuteen. Postauksen kuvat eri leiriläisiltä napattuja ja kuvissa esiintyjiltä on pyydetty lupa. (Mikäli näin ei jonkun kohdalla ole, niin ilmoittakaa, ja kuvanne poistetaan!)

Retkeä tukemassa



Kommentit